Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Die Welt: Πυρετός ζυμώσεων στην ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση - Προσλαμβάνει τράπεζες για την αγορά ABS, πεδίο στο οποίο δεν διαθέτει εμπειρία...

tags :
Die Welt: Πυρετός ζυμώσεων στην ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση - Προσλαμβάνει τράπεζες για την αγορά ABS, πεδίο στο οποίο δεν διαθέτει εμπειρία...
Η ΕΚΤ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αγορές καλυμμένων ομολόγων, πεδίο στο οποίο διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη εμπειρία
Πυρετωδώς εργάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή του μεγαλεπίβολου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μέσω αγορών ΑΒS (τίτλοι που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού) και καλυμμένων ομολόγων.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi, η εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο μήνα, Οκτώβριο.
Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η ΕΚΤ εντείνει τις προσπάθειες για την υλοποίηση του σχεδίου της.
Κατά τις πληροφορίες, η ΕΚΤ βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης τραπεζών ή και άλλων εταιρειών για την εφαρμογή των αγορών ABS.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανάθεση της υλοποίησης του προγράμματος αγοράς ABS μπορεί να δοθεί σε ανεξάρτητη εξωτερική εταιρεία.
Το όνομα της BlackRock συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα σενάρια.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ΕΚΤ δεν διαθέτει αρκετή εμπειρία στην κατεύθυνση των αγορών ΑBS.
Ωστόσο, η ΕΚΤ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις αγορές καλυμμένων ομολόγων, πεδίο στο οποίο διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη εμπειρία.
Όπως, όμως διευκρινίζει η Die Welt, ανεξάρτητα των όποιων προσλήψεων ή αναθέσεων ο τελικός λόγος για την εκτέλεση του προγράμματος αγοράς ABS και καλυμμένων ομολόγων αφορά την ΕΚΤ και μόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης