Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυστηρές κυρώσεις για μίζες ετοιμάζει το υπ. Άμυνας - Το 40πλάσιο της αξίας παράνομων πληρωμών θα καταβάλλουν τα επίορκα στελέχη

Αυστηρές κυρώσεις για μίζες ετοιμάζει το υπ. Άμυνας - Το 40πλάσιο της αξίας παράνομων πληρωμών θα καταβάλλουν τα επίορκα στελέχη
Η τροπολογία έχει ήδη φύγει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να πάρει και την υπογραφή του Χαράλαμπου Αθανασίου
Αυστηρές κυρώσεις για όσους λαμβάνουν μίζες για συμβάσεις προμήθειας υλικού ή υπηρεσιών, πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας.
Ειδικότερα με την τροπολογία προβλέπεται ότι τα επίορκα στελέχη του υπουργείου Άμυνας που θα πιαστούν να δωροδοκούνται από εξοπλιστικές εταιρίες, θα πρέπει να καταβάλλουν στο Ελληνικό δημόσιο σαράντα φορές το ύψος της μίζας που εισέπραξαν.
Σύμφωνα με τροπολογία που προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή «θεσμοθετείται ειδική ποινική ρήτρα διαφθοράς, ισόποση με το 40πλάσιο της αξίας παράνομων πληρωμών, χορηγήσεων ή ανταλλαγμάτων που έχουν δοθεί σε στελέχη του υπουργείου Άμυνας για τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας υλικού ή υπηρεσιών, επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος».
Η ίδια τροπολογία προβλέπει ότι δύο φορές το χρόνο θα κατατίθεται αναλυτική κατάσταση στη Βουλή για την πορεία των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων και ότι το σύνολο των συμβάσεων για υλοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων θα αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.
Η τροπολογία έχει φύγει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να πάρει και την υπογραφή του Χαράλαμπου Αθανασίου. Επειδή όμως βρίσκεται στο Παρίσι, η κατάθεση της τροπολογίας πηγαίνει για την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης