Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδ. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): 10.000 προσλήψεις αν καταργηθεί η αναλογία 1/10 για το υπ. Παιδείας

Ανδ. Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): 10.000 προσλήψεις αν καταργηθεί η αναλογία 1/10 για το υπ. Παιδείας
Δεν μπορούμε να βρούμε άκρη με τη διαδικασία της αναπλήρωσης, τόνισε ο υπουργός
Την κατάργηση για το υπουργείο Παιδείας της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις ζήτησε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι αν συνέβαινε αυτό, το υπουργείο θα προχωρούσε στην προκήρυξη για την πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών.
Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος σε ερώτηση της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, σχετικά με τα κενά στην εκπαίδευση, τόνισε ότι αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθεί το σύνολο των κενών, ενώ παραδέχθηκε ότι άργησαν δύο μήνες οι μεταθέσεις φέτος.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που δίνεται λύση με τους αναπληρωτές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «με τη διαδικασία της αναπλήρωσης δεν μπορούμε να βρούμε άκρη», καθώς κάθε χρόνο αυξάνονται οι αποχωρήσεις εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, τόνισε ότι όσο ισχύει η αναλογία 1 προς 10 όσον αφορά τις προσλήψεις, το υπουργείο Παιδείας θα μπορεί να καλύπτει 500 θέσεις τον χρόνο, για να προσθέσει ότι αν καταργηθεί για το υπουργείο Παιδείας, θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης