Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οδικός χάρτης 3 σημείων για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) - Συνάντηση Κωνσταντινόπουλου με φορείς της αγοράς

Οδικός χάρτης 3 σημείων για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) - Συνάντηση Κωνσταντινόπουλου με φορείς της αγοράς
Ήταν η πρώτη συνάντηση, μια συνάντηση γνωριμίας
Πρωταρχικό οδικός χάρτης τριών σημείων για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), τις όποιες άλλωστε στηρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, συμφωνήθηκε στη συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλου με φορείς των νεοφυών επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με φορείς, ενώσεις και συναφείς οργανισμούς  των «Νεοφυών Επιχειρήσεων».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΟΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών), του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας ΠΡΑΞΗ, του CORALLIA, του Ε.Ι.Ε (Ένωση Ελλήνων Ερευνητών), του Σ.Ε.Κ.Ε.Ε (Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος), της Open Circle και του Ε.Σ.Ν (Εθνικού Συμβουλίου Νέων), οι οποίοι ανέπτυξαν τις βασικές θέσεις και κατέθεσαν την εμπειρία τους, για την Κατηγορία των «Νεοφυών» Επιχειρήσεων.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που δίνει το υπουργείο και εκείνος προσωπικά στις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, τη σημασία τους σαν εμβρυουλκός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να παίξουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.
Προς αυτό τον σκοπό, προτάθηκε και συμφωνήθηκε, ένας αρχικός «Οδικός Χάρτης» με περιεχόμενο τρία βασικά θέματα προς άμεση υλοποίηση:
- την παρουσία των Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Δ.Ε.Θ (με αποκορύφωμα την ειδική ημερίδα-περίπτερο ΥΠΑΝ-που διοργανώνεται)
- την Παγκόσμια Εβδομάδα Start-up (μέσα Νοεμβρίου) και την οργάνωση συμμετοχής-εκδηλώσεων, όλων των ενδιαφερόμενων μερών
- την καταγραφή/επεξεργασία «καλών αλλά και κακών πρακτικών» για την προσπάθεια υποβοήθησης , αλλά και επίλυσης εμποδίων στην ανάπτυξή τους.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κλείνοντας την συνάντηση, προσκάλεσε ανοικτά, κάθε άλλο φορέα του ίδιου αντικειμένου, που δεν πήρε μέρος και θέλει να συμμετάσχει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκινάει το yπουργείο, να έρθει σε επαφή, καταθέτοντας θέσεις και κυρίως προτάσεις, πάνω στο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης