Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θετικά κρίνει ο ΠΣΕ το ν/σ για τις εξαγωγές – Διανοίγονται μεγάλες προοπτικές

Θετικά κρίνει ο ΠΣΕ το ν/σ για τις εξαγωγές – Διανοίγονται μεγάλες προοπτικές
Θετικά επηρεάζεται πάνω από το 50% των εξαγώγιμων προϊόντων
Θετικά κρίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις εξαγωγές, σημειώνοντας ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την απλοποίηση και επιτάχυνση των εξαγωγικών διαδικασιών.
Σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίδη, πρόεδρο του Συνδέσμου, «οι Έλληνες εξαγωγείς επικροτούν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ετοίμασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και τα αντανακλαστικά του υφυπουργού, κ. Νότη Μηταράκη, που ικανοποίησε σε σύντομο χρονικό διάστημα πάγια αιτήματα του εξαγωγικού κόσμου, σε άμεση συνάρτηση υλοποίησης του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου, εκπληρώνοντας μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά κυρίως διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις ετών, που συνιστούσαν εμπόδια για τις ελληνικές εξαγωγές».
Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας επιβεβαιώνουν τον θετικό αντίκτυπο από τις μεταρρυθμίσεις, την επίσπευση του χρόνου εξαγωγικών διαδικασιών και την ελάφρυνση από γραφειοκρατικά βάρη και κόστη, που καθιστούσαν όλα αυτά τα χρόνια λιγότερα ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα στις ξένες αγορές.
«Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου ανοίγουν προοπτικές εξαγωγών για μία σειρά από επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους παραγωγής, αλλά και ολόκληρες νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα», τόνισε η κ. Σακελλαρίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης