Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ μελετά η κυβέρνηση – Εκπτώσεις και ελαφρύνσεις βάσει της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας

tags :
Νέες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ μελετά η κυβέρνηση – Εκπτώσεις και ελαφρύνσεις βάσει της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας
Έως την Παρασκευή οι ανακοινώσεις
Νέες διορθώσεις στην κατεύθυνση των ελαφρύνσεων προς τους φορολογούμενος φέρεται να επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.
Συγκεκριμένα, μελετάται η δραστική μείωση του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κλειστών, κενών ή μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων καθώς και η απαλλαγή ή η μείωση του φόρου για οικονομικά ασθενή στρώματα.
Ωστόσο, και πέρα από τους υπολογισμούς που κάνει το οικονομικό επιτελείο ως προς το κόστος που θα προκληθεί από αυτές τις φορολογικές ελαφρύνσεις, εξετάζεται οι εκπτώσεις ή οι απαλλαγές που θα προταθούν να συνδέονται και με το σύνολο της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογούμενου, κατά τα πρότυπα που ίσχυσαν για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.
Παράμετρος που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις και αντιδράσεις δεδομένου ότι το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας βασίζεται σε αντικειμενικές τιμές που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να επεξεργάζεται τη μείωση κατά 50% ή την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, συν την αξία της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ η έκπτωση για τα κενά, ξενοίκιαστα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 20%, σε συνάρτηση πάντα με το δημοσιονομικό κόστος.
Το θέμα αναμένεται να έχει λήξει έως τα τέλη της εβδομάδας, όταν και αναμένεται να κατατεθούν οι τροπολογίες στο σχετικό νομοσχέδιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης