Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άδικος και αναποτελεσματικός ο ΕΝΦΙΑ – Πρόκειται για χαράτσι που πρέπει να καταργηθεί

ΣΥΡΙΖΑ: Άδικος και αναποτελεσματικός ο ΕΝΦΙΑ – Πρόκειται για χαράτσι που πρέπει να καταργηθεί
Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος, δεν έχει καν την έννοια της ανταποδοτικότητας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Άδικο και αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει τον φόρο ακινήτων ΕΝΦΙΑ με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει ότι πρόκειται για χαράτσι που ως τέτοιο πρέπει να καταργηθεί, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για εκδικητική διάθεση απέναντι στους πολίτες.
Όπως επισημαίνεται, «για μια ακόμη φορά η εφαρμογή μνημονιακών νόμων ενισχύει την απόγνωση και την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων» και προτίθεται ότι «ο άδικος και αναποτελεσματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις από το πρώτο ευρώ σε όλες τις ιδιοκτησίες από αγροτεμάχια και οικόπεδα μέχρι παλιές μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους».
Μάλιστα, γίνεται λόγος «μετάλλαξη του γνωστού χαρατσιού που μέσω της ΔΕΗ, τα τελευταία 3 χρόνια, συσσώρευσε νέα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για εκδικητική διάθεση των υπηρετών της τρόικας ενάντια στον ελληνικό λαό, που «προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στις δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν περιέλθει στην πλειοψηφία τους, σε οριστική αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών», ενώ επιταχύνει τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και ισχυροποιεί τους πλειστηριασμούς.
Η ριζική απαξίωση των παραγωγικών φορέων, επιταχύνει την παραγωγική αποδυνάμωση της χώρας και την οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση από τα διεθνή και εγχώρια μεγαλοεπιχειρηματικά  συμφέροντα, που όλως τυχαίως ο συγκεκριμένος φόρος ευνοεί προκλητικά, σημειώνεται
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο φόρος για την περιουσία, οφείλει να λαμβάνει  υπόψη του, όρια αφορολογήτου, προοδευτική κλίμακα, χρόνο κατοχής και απόδοσης εισοδήματος, θα προκύψει μόνο μετά από εφαρμογή ρυθμίσεων για το περιουσιολόγιο και το πόθεν έσχες και που η καταβολή του φόρου θα γίνεται στη βάση της φοροδοτικής ικανότητας του καθενός».
Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος, καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι «δεν έχει καν την έννοια της ανταποδοτικότητας. Είναι χαράτσι και ως τέτοιο μπορεί μόνο να καταργηθεί. Ούτε τροποποιείται, ούτε ξαναδιαμορφώνεται».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης