Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος
Ως την 31η Ιανουαρίου 2015, θα μπορούν να καταθέτουν τα χαρτιά τους οι δικαιούχοι
Από σήμερα θα μπορούν να κατατίθενται από οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ, για τους δικαιούχους που έχουν δύο παιδιά.
Οι δικαιούχοι που έχουν ένα παιδί θα μπορούν να καταθέτουν τα χαρτιά τους, από την 1η Οκτωβρίου.
Ωστόσο, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών, δύνανται να κατατεθούν, από σήμερα, οι αιτήσεις μέσω εργοδοτών, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου.
Ως προς την καταβολή του επιδόματος, αυτή θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας, μόνο εφόσον ο δικαιούχος του επιδόματος εμφανίζεται και ως πρώτος δικαιούχος του βιβλιαρίου του ανωτέρω λογαριασμού.
Για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος του επιδόματος, οφείλει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, κατά το προηγούμενο έτος επιδότησης, καθώς και να έχει καταβάλει για αυτές, τις πρέπουσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή τουλάχιστον δύο μήνες τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή συνεχή ανικανότητα για εργασία ή δίμηνη αποχή λόγω κυοφορίας ή λοχείας.
Τα τέκνα της οικογένειας θα πρέπει να είναι είτε έως 18 ετών είτε έως 22, με την προϋπόθεση να σπουδάζουν, είτε να είναι ανίκανα για εργασία – στην περίπτωση αυτή το επίδομα καταβάλλεται για όσο διάστημα είναι ανίκανα για εργασία.
Επίσης, πρέπει να είναι άγαμα και να διαμένουν είτε στην Ελλάδα είτε στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσες οικογένειες τελούν αυτές τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση από εργοδότη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από αυτόν – εξαιρούνται οι ωρομίσθιοι, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, καθώς και κοινή υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται το Α.Φ.Μ. και ι Αριθμός Μητρώου και των δύο συζύγων καθώς και ποιος θα εισπράξει το επίδομα σε περίπτωση που και οι δύο κρίνονται δικαιούχοι.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται ως την τελευταία μέρα του ερχόμενου έτους, ήτοι έως την 31η Ιανουαρίου 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης