Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νοmura: Τι συμβαίνει με το ευρώ και έχει χάσει -6% από τις 8 Μαΐου 2014; - Πιθανά και τα 1,30 δολάρια

Νοmura: Τι συμβαίνει με το ευρώ και έχει χάσει -6% από τις 8 Μαΐου 2014; - Πιθανά και τα 1,30 δολάρια
Ακόμη και στα 1,30 δολάρια το βλέπει η Nomura... αν...
Μετριοπαθείς εμφανίζονται οι επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος έναντι του ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει σημαντικές short θέσεις, εν αναμονή των στοιχείων για των πληθωρισμό σήμερα και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΕΚΤ μπορεί να ανακοινώσει νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, ή μπορεί ακόμη μια φορά απογοητεύσει, καθώς έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι θέλει να δεί τα πλήρη αποτελέσματα των μέτρων που έλαβε Ιούνιο.
Το ευρώ διαπραγματεύεται πέριξ των 1,3200 δολαρίων αυτές τις ημέρες, ενώ το εύρος διακύμανσης του ξεκινά από τα 1,3153 δολάρια και φτάνει στα 1,3210 δολάρια.
Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές το κρίσιμο σημείο στήριξης εντοπίζεται στα 1,3105 δολάρια, όπου είχε βρεθεί τελευταία φορά στις 6 Σεπτεμβρίου του 2013.
Από το υψηλό του 2014 των 1,3993 δολαρίων στις 8 Μαΐου έως τα σημερινά χαμηλά επίπεδα, το ευρώ έχει χάσει 6% και από την 1η Ιουλίου, όταν και είχε βρεθεί στα 1,3700 δολάρια το ευρώ υποχωρεί κατά 4%.
Αυτή την εβδομάδα, οι στρατηγικοί αναλυτές της Nomura περιέγραψαν τρεις παράγοντες που καθορίζουν τις προοπτικές της ευρωζώνης:
- Τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Μ. Draghi στο Jackson Hole
- Οι ροές κεφαλαίων της Ευρωζώνης
- Οι εξελίξεις στην Ουκρανία-Ρωσία
"Όλες αυτές οι δυνάμεις είναι αρνητικές. Επιπλέον, η στάση της Janet Yellen της Fed, αποτελεί επιπλέον μειονέκτημα για το ευρώ", αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.
Επίσης, οι αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι υπάρχει σημαντικά αυξημένη πιθανότητα ότι η Fed θα προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές της νομισματικής της πολιτικής.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει συνολικά το δολάριο έναντι των άλλων παγκόσμιων νομισμάτων και πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω πίεση το ευρώ στο εγγύς μέλλον, προσθέτουν.
Εάν συντρέξουν αυτοί οι παράγοντες, τότε δεν αποκλείεται να δούμε το ευρώ στα 1,30 δολάρια.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης