Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σύμβουλος της ΕΚΤ η BlackRock για το πρόγραμμα αγοράς εγγυημένων τίτλων ιδιωτικού τομέα (ABS) - Στις 4 Σεπτεμβρίου οι σχετικές ανακοινώσεις

tags :
Σύμβουλος της ΕΚΤ η BlackRock για το πρόγραμμα αγοράς εγγυημένων τίτλων ιδιωτικού τομέα (ABS) - Στις 4 Σεπτεμβρίου οι σχετικές ανακοινώσεις
Όλο και πιο κοντά στην ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης η ΕΚΤ
Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πρόγραμμα αγοράς εγγυημένων τίτλων ιδιωτικού τομέα (ABS), φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει οριστεί η BlackRock.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει μετά τη συνεδρίαση της 4ης Σεπτεμβρίου 2014 το πρόγραμμα που θα αφορά αγορές εγγυημένων τίτλων (ΑΒS), με στόχο την τόνωση της οικονομίας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα ABS (Asset Backed Securities), είναι χρεόγραφα που διαθέτουν εμπράγματες ασφάλειες.
Με ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς τίτλων (ομόλογα, μετοχές, στεγαστικά) η ΕΚΤ επιδιώκει να αυξήσει την ποσότητα του χρήματος στην αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, είχε αναφέρει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικού συμβούλου για την εκκίνηση - διεξαγωγή του προγράμματος αγοράς των ABS.
Η προεργασία για το πρόγραμμα αγοράς ABS έχει γίνει, αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.
Ερωτώμενος σχετικά, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι προσπάθειες εστιάζουν σε απλά assets, που χαρακτηρίζονται από αυξημένη διαφάνεια.
Τα πρόσφατα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία και τα τελευταία σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Draghi για τις πληθωριστικές προσδοκίες θεωρούνται, σύμφωνα με την αγορά, ότι είναι αρκετά για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης