Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα – Νέα πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία, διεργασίες και στον ΟΗΕ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα – Νέα πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία, διεργασίες και στον ΟΗΕ
Ξεπερνούν τους 2.100 οι νεκροί
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ισραηλινών κατά της Λωρίδας της Γάζας την ίδια στιγμή που με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται νέες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι δύο πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές πλήττοντας τουλάχιστον 15 στόχους στη Γάζα με τους Παλαιστίνιους με τη σειρά τους να εκτοξεύουν δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή πλευρά, από τις νέες επιδρομές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άνθρωποι, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων – και από τις δύο πλευρές – να ξεπερνούν κατά πολύ τους 2.100.
Όπως αναφέρθηκε, ανάμεσα στους στόχους που έπληξαν οι Ισραηλινοί είναι και δύο σχολεία στην κεντρική και νότια Γάζα.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες στο διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να επανέλθουν οι δύο πλευρές σε διαπραγματεύσεις.
Η Αίγυπτος υπέβαλε νέα πρόταση στις δύο πλευρές για μόνιμη εκεχειρία, με τη συμφωνία να προβλέπει το άνοιγμα όλων των συνοριακών περασμάτων προς τη Γάζα έτσι ώστε να έχει πρόσβαση η ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.
Οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχθούν την πρόταση αυτή, εφόσον πρώτα μετρήσουν την αντίδραση του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu είχε τονίσει ότι η ισραηλινή επίθεση δεν θα ολοκληρωθεί, εάν πρώτα δεν επιτύχει το στόχο της έναντι της Hamas.
Εν τω μεταξύ, διπλωματικές διεργασίες γίνονται και ανάμεσα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στην Ιορδανία προκειμένου να προωθηθεί σχετικό ψήφισμα στον ΟΗΕ για εκεχειρία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης