Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο η συνάντηση Ν. Δένδια (υπ. Ανάπτυξης) με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - Στο επίκεντρο της ατζέντας τα «κόκκινα δάνεια»

Αύριο η συνάντηση Ν. Δένδια (υπ. Ανάπτυξης) με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - Στο επίκεντρο της ατζέντας τα «κόκκινα δάνεια»
Ο υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο προσπαθεί να βρεί τη βέλτιστη λύση μέσα στα πλαίσια της οικονομίας
Για αύριο, το πρωί, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, με ομάδα εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο τις ρυθμίσεις που ετοιμάζονται για τα «κόκκινα δάνεια».
Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ανέφερε χαρακτηριστικά: «με ενδιαφέρει και μάλιστα, πάρα πολύ, να ακούσω και τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό τον διάλογο. Δεν προσπαθούμε ούτε να χαϊδέψουμε αυτιά, ούτε να λαϊκίσουμε. Προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση μέσα στα πλαίσια της οικονομίας. Κάθε ιδέα, κάθε άποψη, είναι δεκτή».
Ο υπουργός δήλωσε πως έχει ήδη λάβει τις παρατηρήσεις των Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ έχει στείλει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στην Τρόικα πριν τις 15 Αυγούστου. «Θα συζητηθεί αυτό το πλαίσιο όταν η τρόικα μάς απαντήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το θέμα της ρύθμισης των οφειλών, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρομεσαίες, να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εισέλθει και να εξυγιανθούν. Να μπορέσουν να διευκολυνθούν ειδικότερα ως προς το σκέλος των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο πολλές φορές είναι αδύνατο αποπληρωθεί λόγω των μεγάλων προσαυξήσεων.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που λάβουν μέρος στη συνάντηση είναι ο Π. Ρήγας, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Φ. Σαχινίδης και Θ. Μωραΐτης, υπεύθυνοιΟικονομικών και Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντίστοιχα και ο υπεύθυνος παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χ. Πρωτόπαπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης