Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζάνι που βράζει η Μ. Ανατολή – Τον εξοπλισμό των Παλαιστινίων ανακοίνωσε το Ιράν, μετά την κατάρριψη ισραηλινού κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Καζάνι που βράζει η Μ. Ανατολή – Τον εξοπλισμό των Παλαιστινίων ανακοίνωσε το Ιράν, μετά την κατάρριψη ισραηλινού κατασκοπευτικού αεροσκάφους
Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να δώσουμε οποιαδήποτε απάντηση, διαμηνύει το Ιράν
Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή, με τελευταίο... επεισόδιο την κατάρριψη εκ μέρους του Ιράν μη επανδρωμένου ισραηλινού αεροσκάφους, το οποίο υποστηρίζει ότι εισχώρησε στον εναέριο χώρο του.
Μάλιστα, ως αντίποινα για αυτή την ενέργεια, το Ιράν είπε ότι θα προχωρήσει στον εξοπλισμό των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης.
Τα παραπάνω δήλωσε ο διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, Αμίρ-Αλί Χατζιζαντέχ, προσθέτοντας ότι «επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να δώσουμε οποιαδήποτε απάντηση» στην αποστολή αυτού του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο καταρρίφθηκε ενώ πλησίαζε την εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στην Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν.
Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία του Γαλλικού Πρακτορείου με το Ισραήλ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η είδηση σχετικά με το αεροσκάφος που υποστηρίζει ότι κατέρριψε το Ιράν, ο ισραηλινός στρατός απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι δεν σχολιάζει πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.
Πάντως, από την πλευρά του το Ιράν σημειώνει ότι αν συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες, θα υπάρξει εκ μέρους του ηχηρή απάντηση.
Το Ιράν, το οποίο σημειωτέον δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ, ανακοίνωσε τις τελευταίες εβδομάδες ότι έχει εφοδιάσει τους μαχητές της Χαμάς, καθώς και της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ με την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή πυραύλων για να πλήττονται οι ισραηλινές πόλεις από τη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης