Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια παραπλάνησης η εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια παραπλάνησης η εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους
Σκληρή κριτική στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση
Για προσπάθεια παραπλάνησης κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου με αφορμή τη διόρθωση προβλημάτων εξισωτικής αποζημίωσης 2013 που ανακοίνωσε την Πέμπτη του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Αποστόλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2013 στους κτηνοτρόφους, ανακοινώνοντας τη διόρθωση των προβλημάτων με ψευτορυθμίσεις και μεταθέσεις στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη της Πέμπτης που συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
-Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όλους, όσοι υπέβαλαν αίτηση, και είτε απερρίφθησαν στην πρώτη πληρωμή της εξισωτικής είτε έλαβαν μικρότερη της αναμενόμενης αποζημίωση. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενστάσεων είναι η 31η Αυγούστου.
-Να υπάρξει διεύρυνση ορισμένων βασικών επιλεξιμότητας, όπως το ηλικιακό όριο που από τα 65 ορίζεται στα 67 έτη, και η ελάχιστη απαραίτητη έκταση βοσκοτόπων, με στόχο την ένταξη περισσότερων δικαιούχων στο καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης.
Για τη σύσκεψη αυτή ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι αποφάσισαν κατ’ αρχήν να «επιτραπεί» η αυτονόητη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όσους απορρίφθηκαν από την πρώτη πληρωμή και συνεχίζει επισημαίνοντας πως επιπρόσθετα αποφάσισαν την τροποποίηση βασικών κριτηρίων επιλεξιμότητας τα οποία είτε καθορίζονται από Κοινοτικούς Κανονισμούς για την αγροτική πολιτική, είτε περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις για την πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης