Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τεντωμένο σχοινί οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα - Β. Netanyahu: Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά

Σε τεντωμένο σχοινί οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα - Β. Netanyahu: Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά
Σε λίγες ώρες λήγει η πενθήμερη εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνη
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκoνται οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της εκεχειρία που είχαν συμφωνήσει Ισραηλινοί και Χαμάς, την προηγούμενη Πέμπτη, 14 Αυγούστου, για 5 ημέρες 120 ώρες.
Ειδικότερα λίγο πριν την εκπνοή της πενθήμερης κατάπαυσης του πυρός και ενώ γίνονται προσπάθειες για μονιμοποίηση της εκεχειρίας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βenjamin Netanyahu προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του παραμένει έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο και θα απαντήσει «δυναμικά» στην περίπτωση που επαναληφθούν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους.
«Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο (. . .). Ο στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά εάν ξαναρχίσουν οι ρίψεις» ρουκετών, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν στο Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ, λίγες ώρες προτού να λήξει η πενθήμερη εκεχειρία.
Η επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της», δηλαδή «να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια», πρόσθεσε ο Netanyahu σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας ισραηλινά αεροσκάφη επιχείρησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της νέας πενθήμερης εκεχειρίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγή του παλαιστινιακού υπουργείο Εσωτερικών.
Οι νέες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για την εκτόξευση έξι ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από θέσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Σημειώνεται ότι στο Κάιρο, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές δεν έχουν στη διάθεσή τους παρά μερικές ώρες προκειμένου να συμφωνήσουν, πριν από τα μεσάνυχτα απόψε, για την παράταση της εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης