Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Short στο ευρώ η Credit Agricole και η BNP Paribas με στόχο τα 1,33 και 1,32 δολ. αντίστοιχα

Short στο ευρώ η Credit Agricole και η BNP Paribas με στόχο τα 1,33 και 1,32 δολ. αντίστοιχα
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό δεν άλλαξαν την εικόνα
Ανεξάρτητα από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, που ανάγκασαν την ΕΚΤ να διατηρήσει το χαλαρό ύφος της, το ευρώ παραμένει εντός μιας βραχυπρόθεσμης πλάγιας τάσης, σύμφωνα με σημερινή ανάλυση της Credit Agricole.
Όπως σημειώνει η Credit Agricole το ευρώ θα πρέπει να αποτελεί στόχο πωλήσεων σε κάθε ανοδική αντίδραση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του δολαρίου Αυστραλίας.
Περαιτέρω επιδείνωση της μακροοικονομικής εικόνας της Ευρωζώνης θα διατηρήσει περιορισμένες τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων και οι επενδυτές θα διώξουν τα κεφάλαια από το ευρώ.
Για την τρέχουσα εβδομάδα, οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθήσουν την ανακοίνωση των δεικτών PMI, οι οποίοι αναμένεται να δείξουν επιδείνωση της μακροοικονομικής εικόνας της Ευρωζώνης.
Η Credit Agricole διατηρεί τη θέση πώλησης στο EUR/USD από τα 1,3780 με στόχο τα 1,3300.
Short τοποθετήσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου συστήνει και η BNP Paribas, καθώς "οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επιδρούν στην αγορά συναλλάγματος", υποστηρίζουν οι αναλυτές της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα ειδική έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "USD To Re-Couple With Macro Fundamentals; How To Play It?".
Σύμφωνα με την BNP Paribas, τώρα που οι πιθανότητες για ρωσική εισβολή στην Ανατολική Ουκρανία μειώνονται, το αμερικανικό δολάριο θα πρέπει να γίνει... δεκτικό στις θετικές εκπλήξεις.
Αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, την τρέχουσα εβδομάδα, η γαλλική τράπεζα δεν θεωρεί πως διαπιστώθηκε ισχυρή αδυναμία, τέτοια που να ανησυχήσει ευθέως την αμερικανική κεντρική τράπεζα, τη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης