Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η Ευρωζώνη περιμένει την ΕΚΤ - Πρέπει να κάνει περισσότερα κατά της απειλής του αποπληθωρισμού

Capital Economics: Η Ευρωζώνη περιμένει την ΕΚΤ - Πρέπει να κάνει περισσότερα κατά της απειλής του αποπληθωρισμού
Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη 1% στην ευρωζώνη το 2014, μετά τα ΑΕΠ Γερμανίας, Γαλλίας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), πρέπει να κάνει περισσότερα, όσο παραμένουν τα προβλήματα του πληθωρισμού και του χρέους, σχολιάζει η Capital Economics, σύμφωνα με τη στήλη Alphaville των Financial Times.
Στον απόηχο των στοιχείων για την απρόσμενη συρρίκνωση (-0,2%) στο ΑΕΠ β΄τριμήνου του 2014 για τη Γερμανία και της στασιμότητας στη Γαλλία, οι αναλυτές σημειώνουν ότι τα στοιχεία σε Γερμανία και Γαλλία, ήταν πιο αδύναμα των εκτιμήσεων.
Προς το παρόν, είναι περιορισμένες οι λεπτομέρειες για τη στασιμότητα της οικονομίας στη Γαλλία, ενώ όσον αφορά τη Γερμανία, οι αδύναμες επενδύσεις και εξαγωγές, οδήγησαν σε συρρίκνωση του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο του έτους.
Την ώρα που η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην αποδυνάμωση του ΑΕΠ, η πτωτική τάση σε πολλά μακροοικονομικά στοιχεία, αφήνει μικρές ελπίδες για σημαντική ανάκαμψη στο γ΄τρίμηνο του 2014.
«Επί του παρόντος, οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη με ρυθμό 1% στην ευρωζώνη το 2014, φαντάζουν αισιόδοξες», σημειώνουν οι αναλυτές της Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης