Τελευταία Νέα
Οικονομία

Die Welt: Στα… ύψη η ζήτηση για τα παραθαλάσσια ακίνητα της Ελλάδας - Εισροή επενδυτών από Ευρώπη και Μ. Ανατολή

Die Welt: Στα… ύψη η ζήτηση για τα παραθαλάσσια ακίνητα της Ελλάδας - Εισροή επενδυτών από Ευρώπη και Μ. Ανατολή
Ακόμη και στα 13.000 ευρώ η αξία του τετραγωνικού μέτρου - Νέες "αγορές" για το ελληνικό real estate
Πόλο έλξης ξένων επενδυτών χαρακτηρίζει τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Με σημερινό της δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα εξαίρει τις «εξωφρενικές» τιμές πώλησης των παραθαλάσσιων ακινήτων, τα οποία καθίστανται πόλος έλξης για πλειάδα ξένων επενδυτών.
Μάλιστα, η Die Welt εκφράζει την έκπληξή της για την αξία των παραθεριστικών ακινήτων, δεδομένης της εκρηκτικής ανεργίας και της κατακόρυφης «βουτιάς» στην αξία των αστικών ακινήτων.
Ως παράδειγμα μάλιστα, επικαλείται το μεσιτικό γραφείο Engels & Völkers στη Ρόδο, το οποίο διαθέτει εξοχικές κατοικίες σε ξένους επενδυτές, με τιμή ακόμη και 13.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, στο παράδειγμα της Ελλάδας φαίνεται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού πόσο μεγάλη είναι η διαφορά των απλών ελλήνων ιδιοκτητών με τους εύπορους ξένους που έρχονται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων. Ενώ οι τιμές στις μητροπόλεις έχουν πέσει κατακόρυφα στα τουριστικά θέρετρα έχουν μείνει στο ίδιο επίπεδο, ίσως να έχουν και αυξηθεί.
 «Στο απόγειο της κρίσης οι βίλες με θέα τη θάλασσα κόστιζαν 15% με 20%, λιγότερο από ό,τι το 2007. Στο μεταξύ οι τιμές έχουν αυξηθεί. Οι αγοραστές έρχονται και πάλι μαζικά. Από τον περασμένο Φεβρουάριο βιώνουμε ένα πραγματικό 'μπουμ'» συνεχίζει.
Εκτός από τους Βρετανούς, Γερμανούς, Ολλανδούς, Αυστριακούς και Ελβετούς η ελληνική αγορά ακινήτων έχει «ανοίξει» και για ενδιαφερόμενους από την Μ. Ανατολή που ψάχνουν για καλοκαιρινή κατοικία στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Πλουμής, που αντιπροσωπεύει ξένο μεσιτικό γραφείο στην Ελλάδα αναφέρει ότι πολλοί πλούσιοι Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι ψάχνουν στην Ελλάδα σπίτι ως σίγουρο καταφύγιο από τις κρίσεις στις χώρες τους. Από τη Γερμανία έρχονται πολλοί αγοραστές για να χτυπήσουν ευκαιρίες στην Πελοπόννησο, στις ακτές της Θεσσαλίας ή σε ένα από τα 1400 νησιά, αλλά οι περισσότεροι φεύγουν απογοητευμένοι χωρίς να βρουν χαμηλές τιμές.
Παραθέτοντας τα πλεονεκτήματος της ελληνικής αγοράς ακινήτων, η Die Welt επισημαίνει πως σε σχέση με την Ισπανία ή την Πορτογαλία, οι ακτές της Ελλάδας δεν είναι χτισμένες με τεράστια συγκροτήματα κατοικιών από μπετόν. Επίσης, οι τιμές για την αγορά ακίνητης περιουσίας είναι χαμηλότερες έναντι των υπόλοιπων μεσογειακών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης