Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΤΑ: Επιχειρείται κατακερματισμός του ταχυδρομικού έργου

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΤΑ: Επιχειρείται κατακερματισμός του ταχυδρομικού έργου
Ερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αναθέσεις έργων των ΕΛΤΑ
Τα έγγραφα σχετικά με όλους τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις έργων των ΕΛΤΑ σε ιδιώτες τον τελευταίο χρόνο ζητούν να καταθέσει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτησή τους στη Βουλή.
Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Στρατούλη, «την ώρα που τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν, η διοίκηση των ΕΛΤΑ μοιράζει υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες εργολάβους, καθώς με πρόσχημα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, επιχειρεί να καθιερώσει τη συμμετοχή των εργολάβων σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του».
Παράλληλα, επικαλούμενοι ανακοίνωση- καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΚ-ΕΛΤΑ, σημειώνουν ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ προκήρυξε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς στις 7 Αυγούστου, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, για την επιλογή αναδόχων εργολάβων, οι οποίοι θα φέρουν στα ΕΛΤΑ δικό τους προσωπικό προκειμένου να εκτελεί έργο διαλογής, διανομής και θυρίδας συναλλαγής.
Επίσης, σημειώνουν ότι με απόφαση του συμβουλίου διεύθυνσης ανατέθηκε ύστερα από διαπραγμάτευση σε εργολάβο, με τον οποίο υπήρχε συνεργασία μέχρι σήμερα, το έργο «υποστήριξης και επέκτασης Track & trace» σε μονάδες διανομής, κέντρα διαλογής και ταχυδρομικά καταστήματα, συνολικού προϋπολογισμού 474.751.000 ευρώ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για υλοποίηση ενός προσχεδιασμένου κατακερματισμού του ταχυδρομικού έργου και εκχώρησή του στους ιδιώτες και προσθέτουν ότι «ειδικοί στα ρουσφέτια έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαμορφώσουν τις λίστες με τους υποψηφίους για πρόσληψη.
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υποδομών, γιατί η διοίκηση των ΕΛΤΑ συνεχίζει τον τεμαχισμό και την εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και ανταγωνιστών του Οργανισμού, πως θα διασφαλιστεί το απόρρητο της αλληλογραφίας, εάν θα γίνει έλεγχος νομιμότητας των ενεργειών της διοίκησης των ΕΛΤΑ και εάν θα αποδώσει το Δημόσιο τις οφειλές του, ύψους 40 εκατ. ευρώ, προς τα ΕΛΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης