Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κουκουλόπουλος: Υπό εξέταση μέτρα υποστήριξης των παραγωγών – Πιέσεις στη Μόσχα για εξαίρεση από το εμπάργκο ελληνικών προϊόντων

Π. Κουκουλόπουλος: Υπό εξέταση μέτρα υποστήριξης των παραγωγών – Πιέσεις στη Μόσχα για εξαίρεση από το εμπάργκο ελληνικών προϊόντων
Δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Μέτρα υποστήριξης των ελλήνων παραγωγών επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί».
Παράλληλα, ο κ. Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε ότι, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ασκούνται πιέσεις στη Ρωσία ώστε να εξαιρεθούν από το εμπάργκο τα ελληνικά ροδάκινα, η παραγωγή των οποίων βρίσκεται στην κορύφωσή της.
Ωστόσο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται και για την τύχη και άλλων εποχικών προϊόντων που θα ακολουθήσουν σε λίγο καιρό (π.χ. ακτινίδια), αλλά και το θέμα της γούνας, καθώς από άποψη τζίρου καλύπτει μεγάλο ποσοστό των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία.
Ερωτηθείς αν τα αδιάθετα προϊόντα θα μπορούσαν να διατεθούν δωρεάν στην Ελλάδα σε ειδικές ομάδες πολιτών, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως «ό,τι γίνει, θα γίνει σε συνεννόηση και συνεργασία με τους παραγωγούς και αν υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων φυσικά και θα πάνε σε ειδικές και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες».    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης