Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Μεταρρυθμιστική τομή για την κοινωνική ασφάλιση η λειτουργία του ΚΕΑΟ

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Μεταρρυθμιστική τομή για την κοινωνική ασφάλιση η λειτουργία του ΚΕΑΟ
Νοικοκυρεύεται ένα κατακερματισμένο σύστημα, γεμάτο ανισότητες, διάτρητο, ανέφερε χαρακτηριστικά
Μεταρρυθμιστική τομή για την κοινωνική ασφάλιση χαρακτήρισε τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης για την καθιέρωση έκδοσης περιοδικής έκθεσης του Κέντρου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βρούτσης, με το ΚΕΑΟ γίνεται ένα «νοικοκύρεμα» σε ένα κατακερματισμένο σύστημα, γεμάτο ανισότητες, διάτρητο, που «έμπαζε από παντού».
Με τη λειτουργία του ΚΕΑΟ, σημείωσε ο υπουργός, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως ο αριθμός των οφειλετών, το ύψος των οφειλών στα Ταμεία αλλά και ο επιμερισμός τους ανά Περιφερειακή Υπηρεσία.
Η λειτουργία του ΚΕΑΟ συνιστά την πρώτη ουσιαστική - οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει με ενιαίο, διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, το ζήτημα της είσπραξης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών από όλα τα Ταμεία, σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου «ήταν και παραμένει η δημιουργία και η εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης».
Παράλληλα, στόχος είναι «μια νέα κοινωνική αντίληψη που θα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η συνεπής πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών δεν αποτελεί μια εθελοντική, δυνητική και κατά περίσταση συνεισφορά επιχειρήσεων και πολιτών, αλλά εκπλήρωση της αυτονόητης υποχρέωσής τους στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, μέχρι τις 31 Ιουλίου είχαν ενταχθεί σε αυτό συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 10,47 εκατ, ευρώ από συνολικά 213.234 οφειλέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης