Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μεγάλο το οικονομικό κόστος για το Ισραήλ από την εισβολή στη Γάζα - Κίνδυνος να χαθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι

Fitch: Μεγάλο το οικονομικό κόστος για το Ισραήλ από την εισβολή στη Γάζα - Κίνδυνος να χαθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι
Η Fitch αξιολογεί με Α το Ισραήλ και θετικό outlook
Για μεγάλο δημοσιονομικό και οικονομικό κόστος προειδοποιεί o αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch το Ισραήλ, λόγω της εισβολής του στη Γάζα.
Όπως επισημαίνει η Fitch, σε νέα ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, το κόστος της εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας για το τρέχον έτος, 2014.
Πιο συγκεκριμένα δεν αποκλείεται η κυβέρνηση του Ισραήλ να μην επιτύχει τον στόχο για τη φετινή μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τη Fitch, η διαμάχη του Ισραήλ με τη Χαμάς θα αυξήσει τις εξοπολιστικές δαπάνες της κυβέρνησης, μειώνοντας αυτόματα τη δημοσιονομική ευελιξία.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, μέσω της έκθεσής του αυτής, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, θα χρειαστεί χρόνος προτού ποσοτικοποιηθεί και αποτιμηθεί το δημοσιονομικό κόστος για την κυβέρνηση του Ισραήλ από την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως προσθέτει η Fitch, η εισβολή στη Γάζα εκτός από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014, ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο και στην κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι η Fitch αξιολογεί με Α το Ισραήλ και θετικό outlook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης