Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο β΄τρίμηνο του 2014 - Στα 100 εκατ. ευρώ - Χαμηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες

tags :
Commerzbank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο β΄τρίμηνο του 2014 - Στα 100 εκατ. ευρώ - Χαμηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες
Οι αναλυτές ανέμεναν ακόμη υψηλότερα κέρδη για τον Commerzbank στο β΄τρίμηνο
Υπερδιπλαστιάστηκαν τα κέρδη της Commerzbank στο β΄τρίμηνο του 2014, κυρίως λόγω της ισχυρής απόδοσης στη μονάδα λιανικής τραπεζικής και τις χαμηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες.
Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 100 εκατ. ευρώ στο β΄τρίμηνο του 2014, έναντι 40 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν ακόμη υψηλότερα κέρδη, στα 114 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Τα λειτουργικά κέρδη της μονάδας λιανικής τραπεζικής, αυξήθηκαν στα 115 εκατ. ευρώ από 54 εκατ. ευρώ πέρυσι, λόγω των υψηλότερων εσόδων από τόκους.
Οι προβλέψεις για επισφάλειες υποχώρησαν στα 257 εκατ. ευρώ από 537 εκατ. ευρώ στο β΄τρίμηνο του 2013.
Για το σύνολο του 2014, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, εκτιμά ότι οι προβλέψεις για επισφάλειες θα υποχωρήσουν κάτω από τα επίπεδα του 2013.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Martin Blessing, δήλωσε ότι η τράπεζα αύξησε τον αριθμό των νέων πελατών, καθώς και τα έσοδα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η τράπεζα πούλησε τα χαρτοφυλάκια real estate σε Ισπανία και Ιαπωνία, καθώς και ένα χαρτοφυλάκια distressed δανείων στην Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης