Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν απειλεί την αξιολόγηση της Πορτογαλίας η διάσπαση της Banco Espirito Santo σε good και bad bank - Mειώνει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια

Fitch: Δεν απειλεί την αξιολόγηση της Πορτογαλίας η διάσπαση της Banco Espirito Santo σε good και bad bank - Mειώνει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια
Περιορίζονται τα διαθέσιμα κεφάλαια, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο αρνητικό σοκ - ατύχημα στο μέλλον
Η διάσωση της πορτογαλικής τράπεζας Banco Εspirito Santo, μέσω διάσπασής της σε good και bad bank (καλή και κακή τράπεζα), έχει περιορισμένο δημοσιονομικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της Πορτογαλίας, επισημαίνει σε νέα, σημερινή έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο οίκος, μπορεί το bailout της Banco Εspirito Santo να μην συνιστά άμεση απειλή για την αξιολόγηση της Πορτογαλίας, όμως μειώνει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της κυβέρνησης, περιορίζοντας τα διαθέσιμα κεφάλαια, τα οποία θα χρειαστούν σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο αρνητικό σοκ - ατύχημα στο μέλλον.
Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες, Κυριακή, η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας (Bank of Portugal) ανακοίνωσε ότι η Βanco Espirito Santo θα διασπαστεί σε καλή και κακή τράπεζα και θα μετονομαστεί σε Novo Banco.
"Οι κινήσεις διάσωσης της πορτογαλικής τράπεζας δεν θα αυξήσουν τις πιέσεις για την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας", επιμένει η Fitch.
Να σημειωθεί εδώ πως η Fitch αξιολογεί την Πορτογαλία με BB+.
Ωστόσο, όπως προσθέτει ο οίκος, η ίδρυση της Novo Banco θα μειώσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια που υπάρχουν για τις πορτογαλικές τράπεζες.
Η επόμενη ανακοίνωση του οίκου Fitch για την Πορτογαλία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης