Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Προσφέρει έξι πολεμικά πλοία στο Βιετνάμ

Ιαπωνία: Προσφέρει έξι πολεμικά πλοία στο Βιετνάμ
Την κίνηση δεν καλοβλέπει η Κίνα, η οποία βρίσκεται σε διαμάχη και με το Βιετνάμ
Την παροχή έξι πολεμικών πλοίων στο Βιετνάμ για περιπολίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανακοίνωσε η Ιαπωνία, εν μέσω εντάσεων με την Κίνα, για ναυτικές διεκδικήσεις.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, σε επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ, ενώ η αξία της προσφοράς ανέρχεται στα 500 εκατ. γεν, ήτοι 5 εκατ. δολάρια.
Και τα έξι πολεμικά πλοία έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, ενώ πρόκειται να συνοδευτούν από εκπαιδευτές και κατάλληλο εξοπλισμό.
Ανάμεσα στο Βιετνάμ και την Κίνα υπάρχει κλίμα έντασης, καθώς η τελευταία μετακίνησε τον Μάιο μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου σε αμφισβητούμενα ύδατα, προκαλώντας θανατηφόρες διαδηλώσεις στο Βιετνάμ.
Αλλά και η Ιαπωνία βρίσκεται σε διαμάχη με την Κίνα, καθώς και οι δύο χώρες διεκδικούν το σύμπλεγμα νησιών Senkaku, στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, δήλωσε, επίσης, ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να «διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα» στα περιφερειακά ύδατα, καθώς και να διευθετήσουν τις όποιες διαφορές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Πηγές από την Κίνα αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση κρίνεται ως ευθεία αντιπαράθεση, καθώς και απόλυτη ευθυγράμμιση της Ιαπωνίας με την πλευρά του Βιετνάμ
Να θυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν και οι Φιλιππίνες, που βρίσκονται σε διαμάχη με την Κίνα, υπέγραψαν συμμαχία με τις ΗΠΑ, που εξόργισε την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης