Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη εφοριακός που ζητούσε «φακελάκι» 650.000 ευρώ από επιχειρηματία

Συνελήφθη εφοριακός που ζητούσε «φακελάκι» 650.000 ευρώ από επιχειρηματία
Bρέθηκε πάνω της το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ
Ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση χρηματισμού συνελήφθησαν υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού, καθώς και 53χρονος λογιστής, μετά από καταγγελία 80χρονου ελεύθερου επαγγελματία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η 57χρονη υπάλληλος φέρεται να απαιτούσε το αστρονομικό ποσό των 650.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά εκκρεμή υπόθεση του 80χρονου, σχετικά με διακοπή εργασιών - εκκαθάριση εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η παράνομη αυτή απαίτηση, υπό το πρόσχημα υψηλής χρηματικής οφειλής του ελεύθερου επαγγελματία, μεταφέρθηκε μέσω του 53χρονου λογιστή του, ο οποίος, μετά από υπόδειξη της υπαλλήλου, ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της εταιρείας.
Στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωί της Τετάρτης, σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.
Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντα, που τις είχε παραδώσει ο λογιστής.
Οι δύο κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, η μεν υπάλληλος για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απάτης, ο δε λογιστής για δωροδοκία υπαλλήλου και απόπειρα απάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης