Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δένδιας (ΥΠΑΝ): Θα προχωρήσουμε ακόμα και μονομερώς σε μείωση του ενεργειακού κόστους – Όποιος διαφωνεί, να μας πάει στα κοινοτικά όργανα

Δένδιας (ΥΠΑΝ): Θα προχωρήσουμε ακόμα και μονομερώς σε μείωση του ενεργειακού κόστους – Όποιος διαφωνεί, να μας πάει στα κοινοτικά όργανα
Διυπουργική σύσκεψη για τη βιομηχανική πολιτική
(upd) Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη μείωση του ενεργειακού κόστους στην ελληνική βιομηχανία, ακόμα και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες χωρίς δηλαδή τη συγκατάθεση της τρόικας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν.Δένδιας κατόπιν της διυπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική.
«Επιδιώκουμε ειλικρινή διάλογο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, αλλά αν διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας για τα μέτρα, ως κυρίαρχη χώρα μπορούμε να νομοθετήσουμε και όποιος θέλει μπορεί να μας πάει στα κοινοτικά όργανα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας, τονίζοντας ότι «δεν συμμεριζόμαστε πάντα την ευρωπαϊκή άποψη».
Ο υπ.Ανάπτυξης υποστήριξε ότι θα θέσει στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker κατά την επικείμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία.
«Το κράτος τοποθετεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και αυτό που κάνει είναι να βοηθήσει να μειωθεί το κόστος ώστε αυτοί που παράγουν προϊόντα να καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί και υπάρχει σαφής σχεδιασμός από τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως δεν αντιμετωπίζει τους Ευρωπαίους ως αντίπαλους ούτε ως υπερβάλλουσα αστυνομική αρχή που σκοτώνει κάθε προσπάθεια της χώρας να γίνει ανταγωνιστική.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, τονίζοντας ότι η ελληνική βιομηχανία δεν είναι πλέον ανταγωνιστική.
Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το κόστος εργασίας και εάν είναι επαρκείς οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε πως ο Σύνδεσμος δεν έχει ζητήσει επιπλέον παρεμβάσεις, αναφέροντας πως το μη μισθολογικό κόστος, π.χ. υψηλή φορολογία της εργασίας, έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης διερευνήθηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα χρηματοδότησης εφαρμοσμένης έρευνας μέσα από τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ ενώ συμφωνήθηκε να συσταθεί μία τριμελής επιτροπή που να παρακολουθεί την πορεία των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.


(πρώτη ενημέρωση 31 Ιουλίου 08:47)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης