Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραβίασε την τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία το Ισραήλ - Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα - Περισσότεροι από 1.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Παραβίασε την τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία το Ισραήλ - Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα - Περισσότεροι από 1.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
(upd6) Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που η Hamas αρνείται κατηγορηματικά κάθε πρόταση κατάπαυσης του πυρός εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει, ενώ το Ισραήλ προκλητικά παραβίασε την τετράωρη εκεχειρία που το ίδιο είχε κηρύξει.
Ειδικότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 160 τραυματίσθηκαν από τον νέο ισραηλινό βομβαρδισμό που αυτή τη φορά έπληξε την αγορά της Γάζας.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ είχε ανακοινώσει εκεχειρία από τις 15:00 έως τις 19:00 και διευκρίνιζε πως δεν θα ισχύει στις περιοχές όπου οι στρατιώτες διεξάγουν ήδη επιχειρήσεις.
Επίσης ο στρατός ζητούσε από τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στις περιοχές για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης και προειδοποιούσε ότι θα απαντήσει «σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών».
Ωστόσο λίγο πριν τις 18:00 σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Σετζάγια στα ανατολικά της Γάζας.
Ο Ασράφ αλ Γκίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 160 τραυματίες, ενώ η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού περιορίστηκε να πει πως ελέγχει τις αναφορές για το νέο χτύπημα.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στη Γάζα τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 1.330 και των τραυματιών σε περίπου 7.200, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Όπως ανέφεραν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων ανερχόταν σε 1.118, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 827 είναι πολίτες και ανάμεσά τους 243 παιδιά. Από τους συνολικά 6.233 τραυματίες οι 1.949 είναι παιδιά.
Επίσης περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το OCHA. Περισσότεροι από 200.000 βρίσκονται 85 καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και οι υπόλοιποι σε σπίτια φίλων ή μελών της οικογένειάς τους.
Νωρίτερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNRWA) κατηγόρησε το Ισραήλ για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου με αφορμή τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι.
Από την πλευρά του ο Mohammad Deif, επικεφαλής της Hamas, σε συνέντευξη του στο BBC αφού υποστήριξε ότι οι στρατιώτες του είναι «διψασμένοι για θάνατο», τόνισε ότι οι όροι της Hamas είναι η απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων και η άρση του 7ετούς οικονομικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.
Με αυτό το μήνυμα η Hamas επί της ουσίας βάζει τέλος στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας.
Σημειώνεται πως χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu είχε ζητήσει τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί διμερής εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τον ενημέρωσε πως το Ισραήλ θα αποδεχόταν κατάπαυση του πυρός που «θα επέτρεπε στο Ισραήλ να προστατεύσει τον εαυτό του από τις σήραγγες» που χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι αντάρτες και δεν θα χάσει τη «μεγάλη θυσία που έχει κάνει ως τώρα».
Το Ισραήλ από την πλευρά του μετρά 53 στρατιώτες νεκρούς και 3 πολίτες.
Σημειώνεται ότι η Λωρίδα της Γάζας από χθες είναι βυθισμένη στο σκοτάδι καθώς ο βομβαρδισμός της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

Chamenei (ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν) – Λυσσασμένος σκύλος το Ισραήλ – Διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα
Έκκληση στον ισλαμικό κόσμο να ξεσηκωθεί και να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους στις εχθροπραξίες με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Ajotallah Ali Chamenei.
Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Chamenei χαρακτήρισε λυσσασμένο σκύλο το Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.
«Ένας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή» τόνισε ο Chamenei με το τέλος του Ραμαζανιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης