Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα ρύθμιση για τα πρόστιμα στους πωλητές λαϊκών αγορών αναμένεται από Σεπτέμβρη

Νέα ρύθμιση για τα πρόστιμα στους πωλητές λαϊκών αγορών αναμένεται από Σεπτέμβρη
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, υποσχέθηκε αλλαγή του ισχύοντος νόμου, που οι πωλητές χαρακτηρίζουν "νόμο-τερατούργημα"
Νέο πιο ορθολογικό νόμο για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους πωλητές λαϊκών αγορών υποσχέθηκε ότι θα φέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά την κοινή συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών και των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών με τον αρμόδιο υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Ως τότε αναμένεται να ισχύει το ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως αυτό είχε καθοριστεί με το νόμο 4177/2013, έναντι του νέου νόμου 4264/2014, που θεωρήθηκε ιδιαίτερα αυστηρός.
Συγκεκριμένα, ο κλάδος των πωλητών λαϊκών αγορών διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τα «εξοντωτικά πρόστιμα» που επιβάλλονταν βάσει του νέου νόμου, ενώ «υπήρξε επίσης δυσκολία ακόμα και για την προσβολή των αποφάσεων αυτών, γιατί αν κάποιος πωλητής κατέφευγε στη δικαιοσύνη, έχανε το δικαίωμα μείωσης του προστίμου κατά 50% αν αυτό καταβληθεί σε 30 μέρες από την επιβολή του, όπως προβλέπει ο Νόμος», ανέφερε σχετικά  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Ενώ τόνισε ότι σε «ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν υφίστατο ούτε λόγος για πρόστιμα, καθώς οι συνάδελφοι μας είχαν τα απαραίτητα παραστατικά για τα οποία τους επεβλήθησαν τα πρόστιμα».
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει ότι είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε περίπτωση παρανομίας και ότι δεν μπορεί να επιβάλλονται πρόστιμα επί δικαίων και αδίκων.
Υπογραμμίζει, δε, ότι «τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, είναι μόνο η πρώτη πράξη του νέου νόμου – τερατουργήματος 4264/2014, που θίγει άμεσα τον κλάδο μας και απειλεί χιλιάδες συναδέλφους μας με οικονομικό στραγγαλισμό ή και με αφαίρεση της άδειας τους», ενώ καλεί τα μέλη της να πολεμήσουν «για την πλήρη κατάργηση του Νόμου 4264/2014 και την πλήρη αντικατάσταση του με ένα νόμο που θα αναπτύξει πραγματικά τον θεσμό των λαϊκών αγορών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης