Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η αναβάθμιση της Moody's (1/8) αυξάνει τη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα

Capital Economics: Η αναβάθμιση της Moody's (1/8) αυξάνει τη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα
Oι μηχανές της ανάκαμψης έχουν επιτέλους πάρει μπροστά...
Τη γέννηση ολοένα και περισσότερων ελπίδων για την ανάκαμψη της Ελλάδας και της Ευρωζώνης διαπιστώνει η Capital Economics.
Όπως υποστηρίζει σε νέα, ειδική έκθεσή της, που είδε το φως της δημοσιότητας, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, στα χρόνια της κρίσης, είναι ενδιαφέρουσα.
Η Ελλάδα, η χώρα που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και της οικονομικής καταστροφής πριν από περίπου δύο, πλέον ανακάμπτει.
Η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα αυξάνεται διαρκώς.
Οι προσδοκίες για νέα αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Moody's (την Παρασκευή 1 Αυγούστου) ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη ζήτηση για ελληνικό χρέος.
Και όλα αυτά μόλις λίγους μήνες μετά την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, στις 10 Απριλίου, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
"Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις από εδώ και πέρα στην Ευρωζώνη, η ανάκαμψη έχει ήδη ξεκινήσει", σχολιάζει ο Jack Allen, αναλυτής της Capital Economics και εις εκ των συντακτών της συγκεκριμένης ανάλυσης.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, οι ολοένα και χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκές περιφέρειας είναι ικανές να συντηρήσουν - αλλά και να τονώσουν περαιτέρω -ένα γενικευμένο αίσθημα αισιοδοξίας.
Μπορεί τα οικονομικά μεγέθη απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρωζώνη να είναι ακόμη αδύναμα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να δανείζονται από τις αγορές πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα.
Παρά το γεγονός πως οι κίνδυνοι και τα προβλήματα για την Ευρωζώνη δεν έχουν παντελώς εξαφανιστεί, το ράλι των ομολόγων αποδεικνύει περίτρανα πως οι μηχανές της ανάκαμψης έχουν επιτέλους πάρει μπροστά...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης