Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δραματική αύξηση των διακοπών ηλεκτροδότησης νοικοκυριών

ΣΥΡΙΖΑ: Δραματική αύξηση των διακοπών ηλεκτροδότησης νοικοκυριών
Ερώτηση βουλευτών του κόμματος για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο
Δραματική αύξηση των διακοπών ηλεκτροδότησης νοικοκυριών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή κάνουν λόγο για υπέρογκες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, «η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, επέβαλε υπέρογκες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία πέντε χρόνια για τα λαϊκά νοικοκυριά, γεγονός που μαζί με τη φτωχοποίηση που επέβαλε το μνημόνιο, προκάλεσε δραματική αύξηση του αριθμού των διακοπών ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών».
Παράλληλα, κάνει λόγο για δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης «με την εξαγγελία της απόφασης διεύρυνσης  των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε στο "κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο" να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι».
Με την ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος να απαντήσει πώς έχει εξελιχτεί την τελευταία 5ετία, ανά έτος ο αριθμός των νοικοκυριών τα οποία έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό οικονομικό τιμολόγιο και σε τι  ποσό ανέρχεται η συνολική επιβάρυνση του προϋπολογισμού, κάθε έτος, από την εφαρμογή του κοινωνικού οικονομικού τιμολογίου.
Παράλληλα, ποια είναι αντίστοιχα τα έσοδα κάθε έτος από την επιβολή των ΥΚΩ στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και ποιο το πλήθος των διακοπών ρευματοδότησης ανά έτος τα τελευταία πέντε έτη;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης