Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανησυχεί ο Χαρδούβελης για τα stress tests των τραπεζών - Ζητά να συμπεριληφθούν και τα σχέδια αναδιάρθρωσης

Ανησυχεί ο Χαρδούβελης για τα stress tests των τραπεζών - Ζητά να συμπεριληφθούν  και τα σχέδια αναδιάρθρωσης
Ο Γκ. Χαρδούβελης εξέφρασε τις ανησυχίες του στη διάρκεια του Eurogroup της 8ης Ιουλίου
Η Ελλάδα επιθυμεί, στα επικείμενα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, η ΕΚΤ να λάβει υπόψιν της τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών.
"Στα πανευρωπαϊκά stress tests, η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθούν υπόψη τα πρόσφατα σχέδια αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών παρά η ΕΚΤ να βασιστεί μόνο στα περυσινά στοιχεία για τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών", δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, κορυφαίος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης - στη διάρκεια του Eurogroup της 8ης Ιουλίου - εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα αποτελέσματα των stress tests. Η Αθήνα δεν επιθυμεί να προκύψουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες, αφού τα νέα σχέδια αναδιάρθρωσής τους είναι ήδη έτοιμα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στα stress tests της ΕΚΤ θα συμμετάσχουν οι 128 μεγαλύτερες και σημαντικότερες τράπεζες της Ευρωζώνης.
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2014, λίγες μέρες πριν η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών στις 4 Νοεμβρίου του 2014.
"Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε στους ομολόγους του πως τα stress tests της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να βασιστούν στα στατικά δεδομένα των ισολογισμών του 2013, αλλά αντίθετα θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τα σχέδια αναδιάρθρωσης τα οποία υποβλήθηκαν φέτος", εξηγεί ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Ο ίδιος παράγοντας προσθέτει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκφράζει γενικευμένους φόβους και για τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των τραπεζικών stress tests στη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης