Διεθνή

Ισραήλ: Δημοσκοπικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πολίτες είναι διχασμένοι ως προς την επίτευξη εκεχειρίας

Ισραήλ: Δημοσκοπικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πολίτες είναι διχασμένοι ως προς την επίτευξη εκεχειρίας
Συγκεκριμένη δημοσκοπική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 86,5% των Ισραηλιτών δεν είναι έτοιμο για εκεχειρία
Σε ποσοστό 86,5%, δεν  επιθυμούν την κατάπαυση πυρός οι Ισραηλινοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διεξήχθη κατ’ εντολή του Roni Rimon, πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού Netanyahu.
Η δημοσκόπηση έδινε τρεις επιλογές στους 504 Ισραηλινούς ενήλικες, που απάντησαν, σχετικά με το πώς αισθάνονται.
Το 3,8% επέλεξε την απάντηση «δεν γνωρίζω», ένα 9,75% απάντησε ότι «το Ισραήλ έχει πολλές επιτυχίες, στρατιώτες έχουν πεθάνει και ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ η πλειοψηφία 86,5% θεωρεί ότι «η Χαμάς συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον του Ισραήλ με πυραύλους, δεν έχουν βρεθεί όλα τα υπόγεια τούνελ και η Χαμας δεν έχει παραδοθεί», απάντηση που μεταφράζεται, σε «συνεχίστε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».
Η απόφαση του Netanyahu για εκεχειρία είναι αντίθετη με την επιθυμία την πλειοψηφίας των Ισραηλιτών, σχολίασε ο Rimon, ενώ τόνισε ότι η απόφαση ήρθε ωα αποτέλεσμα της διεθνούς πίεσης που ασκήθηκε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Νωρίτερα, άλλη δημοσκόπηση είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι 24,8% των Ισραηλιτών θα ήθελε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, 47,6% θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια μέτρια κίνηση, ενώ σε ποσοστό 23,6% μια εκεχειρία θεωρείται θετική μόνο για την Χαμάς, με το 4% να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης