Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών
Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου
Πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές απευθύνει το υπουργείο Παιδείας.
Η διαδικασία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Αυγούστου, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αίτηση μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή και μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, ενώ θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στοιχεία ΑΦΜ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας,τηλέφωνο και e-mail, ιθαγένεια κ.λπ.
Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται μόνο σε μία βαθμίδα εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 30 περιοχές, ενώ όσοι απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 60 περιοχές.
Τα ανωτέρω θα περιλαμβάνονται σε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, ωστόσο αναφέρονται ήδη σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», από φέτος θα έχουν διπλάσια μοριοδότηση οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης