Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελληνική Αστυνομία: Μειωμένη η εγκληματική δραστηριότητα το α΄εξάμηνο 2014

Ελληνική Αστυνομία: Μειωμένη η εγκληματική δραστηριότητα το α΄εξάμηνο 2014
Σταδιακά αλλά σταθερά μειώνεται το έγκλημα στην Ελλάδα
Μειωμένη σε ετήσια βάση, καταγράφηκε η εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα το α΄ εξάμηνο 2014, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 653 λιγότερες ληστείες, 3,912 λιγότερες κλοπές-διαρρήξεις, 3,327 λιγότερες κλοπές οχημάτων και 18 λιγότερες ανθρωποκτονίες.
Η ελληνική αστυνομία τονίζει ότι σταδιακά αλλά σταθερά κλιμακώνεται η πτωτική τάση της εγκληματικότητας στη χώρα, όπως φαίνεται και από τα εξαμηνιαία στατιστικά στοιχεία.
Ωστόσο, αυξημένες παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις που διεξήγαγε η ελληνική αστυνομία σε υποθέσεις πλαστών χαρτονομισμάτων (15,2%), πλαστογραφίας (22,8%), λαθρεμπορίου (40,5%) και αρχαιοκαπηλίας (41,6%).
Ως προς τις επιτυχίες των αρχών, το δελτίο τύπου αναφέρει ότι «το Α΄ εξάμηνο του 2014 συνελήφθησαν συνολικά 60.350 άτομα για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα», εμώ συμπληρώνει ότι «από αυτά, 5.794 άτομα συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, Τραπεζών κ.λπ.».
Εν συνεχεία , ενώ υπογραμμίζεται ότι εξαρθρώθηκαν 201 εγκληματικές ομάδες και εξιχνιάστηκαν 15,356 υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.
«Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν υποθέσεις σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων, συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα 133 άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά και Διεθνή εντάλματα σύλληψης», αναφέρει, επίσης, η έκθεση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά στο οικονομικό έγκλημα, όπου 717 άτομα προσήχθησαν από τις αρχές για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους πάνω από 480 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης