Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαζιώτης: «Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται» - Στα Πατήσια και τον Μαραθώνα συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Μαζιώτης: «Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται» - Στα Πατήσια και τον Μαραθώνα συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής
Χτύπημα – απάντηση στη σύλληψη Μαζιώτη φοβούνται οι Αρχές
(upd3)«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται», δήλωσε ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης, κατά την ανάκρισή του ενώπιον του 27ου ανακριτή.
«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν, αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική γενοκτονία της κρίσης», ανέφερε, αρνούμενος επί της ουσίας να δώσει κατάθεση.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως «Ο Επαναστατικός Αγώνας παλεύει για την ανατροπή του πολιτικοκοινωνικού συστήματος».
«Δεν θέλω να δώσω απαντήσεις», δήλωσε επίσης ο Ν. Μαζιώτης.
Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία ανακρίθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τον «Ευαγγελισμό» το Σάββατο.
Στο μεταξύ, σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης.
Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» δήλωσε στην πρώτη του απολογία το Σάββατο, επάγγελμα «επαναστάτης» ενώ υπέγραψε με δική του ευθύνη το εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Την ίδια στιγμή, οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν στραφεί στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων - στα σύνορα με την Κυψέλη - για  τον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ο συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης έχει κρύψει τον βαρύτατο οπλισμό της οργάνωσης που αποτελείται από ρουκετοβόλα, ρουκέτες, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.
Οι έρευνες συνεχίζονται και στην περιοχή του Μαραθώνα, όπου εκτιμούν ότι μπορεί να βρίσκεται η δεύτερη γιάφκα που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης και στην οποία ενδεχομένως κρύβονται τα εκρηκτικά.
Στις έρευνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και συνεργών του, ψάχνοντας ενδεχομένως για κάποιο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν.
Πάντως οι Αρχές προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς στις έρευνες τους διότι δεν αποκλείουν τα ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα να προχωρήσουν σε ένα χτύπημα – απάντηση για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Άλλωστε οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι δυνατό να υπάρξει μια τέτοια κίνηση από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, καθώς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα είχαν καταρτιστεί εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση σύλληψης του Μαζιώτη.

(Πρώτη ενημέρωση: Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, ώρα 09:58)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης