Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σπείρα «ενοικιαστών» με λεία πάνω από 145.000 ευρώ εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Σπείρα «ενοικιαστών» με λεία πάνω από 145.000 ευρώ εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ
Η σπείρα είχε ως στόχους τα διαμερίσματα ιδιοκτητών ακινήτων, στους οποίους τα μέλη εμφανίζονταν ως επίδοξοι ενοικιαστές
Στην εξάρθρωση εξαμελούς σπείρας η οποία είχε πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές σε Πάτρα, Καλάβρυτα και Λουτράκι, προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ήδη έχουν εξιχνιασθεί περίπου 20 κλοπές σε Πάτρα, Καλάβρυτα και Λουτράκι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για την εξιχνίαση άλλων 25 παρόμοιων κλοπών, που έχουν γίνει στην περιοχή της συμπρωτεύουσας.
Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει έξι άτομα, δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 42 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, ενώ αναζητείται 19χρονος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Όπως ανέφερε ο διοικητής της Ασφάλειας Πατρών Θανάσης Παπανικολάου, οι συλληφθέντες επισκέπτονταν διάφορες περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα και διέμεναν σε ξενοδοχεία.
Στη συνέχεια, αφού εντόπιζαν, μέσω αγγελιών, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους με το πρόσχημα της ενοικίασης. Οι δράστες επέλεγαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, αφού προηγουμένως φρόντιζαν να αντλούν από τους ίδιους πληροφορίες, για το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα σπίτια των ιδιοκτητών, προκειμένου να έλθουν δήθεν σε συμφωνία, κάποια από τα μέλη της σπείρας τούς απασχολούσαν με διάφορες ερωτήσεις, ενώ οι συνεργοί τους, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τηλεφωνήσουν ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του σπιτιού, έμπαιναν στους άλλους χώρους των σπιτιών και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν τα μέλη της σπείρας στην Πάτρα, όσο και στα σπίτια τους στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, αποκόμματα αγγελιών εφημερίδων για ενοικιάσεις διαμερισμάτων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικροποσότητες κάνναβης.
Επίσης βρέθηκαν πρόχειρες σημειώσεις, σε τετράδια με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις με τα ψεύτικα στοιχεία που δήλωναν κάθε φορά στους ιδιοκτήτες, αλλά και δελτία αποστολής σε ενεχυροδανειστήρια στην Αττική, με καταγραμμένη την ποσότητα και τη χρηματική αξία των κοσμημάτων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από τη δράση τους ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης