Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» προς την Banco Espirito Santo - Υποβάθμιση σε «Β-» ή κατά δύο βαθμίδες από την Standard & Poor’s

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» προς την Banco Espirito Santo - Υποβάθμιση σε «Β-» ή κατά δύο βαθμίδες από την Standard & Poor’s
Αφορμή η αδυναμία αποπληρωμής ομολόγου, ύψους 847 εκ. ευρώ, από την Rioforte
Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» των οίκων αξιολογήσεων προς την Banco Espirito Santo, καθώς η Standard & Poor’s υποβάθμισε σήμερα την πορτογαλική τράπεζα σε «Β-».
Ειδικότερα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε την Banco Espirito Santo σε «Β-» - δηλαδή κατά δύο βαθμίδες - λόγω της διατήρησης των κινδύνων της πορτογαλικής τράπεζας. Η υποβάθμιση αντανακλά, όπως εξηγεί η S&P, την αδυναμία αποπληρωμής ομολόγου, ύψους 847 εκ. ευρώ προς την Portugal Telecom. Το ομόλογο ανήκει στην Rioforte, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της Banco Espirito Santo. «Η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας έχει αποδυναμωθεί σημαντικά» αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης. Μάλιστα, εκτιμά πως οι παλινδρομήσεις τόσο της Espirito Santo Financial Group, μητρική της Banco Espirito Santo, όσο και της Rioforte θα μετατοπιστούν στην πορτογαλική τράπεζα.
Σημειώνεται πως η Rioforte ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές.
Άλλωστε, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την προηγούμενη εβδομάδα την Banco Espirito Santo κατά τρεις βαθμίδες - στο «Β3» - και την Espirito Santo Financial Group κατά δύο βαθμίδες - σε «Ca».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης