Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η σύλληψη Μαζιώτη - «Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον Νούμερο 1 εχθρό»

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η σύλληψη Μαζιώτη - «Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον Νούμερο 1 εχθρό»
Στον τραυματισμό του Γερμανού τουρίστα εστιάζει το Focus
Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε η κινηματογραφική σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη, Ν. Μαζιώτη από την Ελληνική Αστυνομία, με ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας.
«Έλληνας φυγάς συλλαμβάνεται σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα» γράφουν χαρακτηριστικά οι New York Times, τονίζοντας ότι ο «αυτοαποκαλούμενος ηγέτης» του Επαναστατικού Αγώνα ήταν ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα αναφέρεται και στην επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα με ρουκέτα κατά της αμερικάνικης πρεσβείας.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην Έρμου, την πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.
Στην «ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη» αναφέρεται και ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών.
Μάλιστα το Reuters, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας αναφέρει ότι οι Αρχές αναζητούν και άλλον έναν ύποπτο.
Στο ίδιο κλίμα και ο Guardian γράφει «Έλληνας τρομοκράτης συνελήφθη σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα» αναφέροντας ότι συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μαζιώτης νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, φρουρούμενος από την αστυνομία.
«Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον “νούμερο 1 εχθρό”» είναι ο τίτλος της L’ Essentiel. «Η αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε τον ακροαριστερό εξτρεμιστή Νίκο Μαζιώτη κοντά σε μια τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών» σημειώνει η εφημερίδα.
Τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη μεταδίδει και το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο στον τίτλο του κάνει αναφορά στον τραυματισμό ενός Γερμανού πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης