Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ν. Δένδιας: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να λυθεί το ζήτημα των NPLs - Bασικός άξονας η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου

Ν. Δένδιας: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να λυθεί το ζήτημα των NPLs - Bασικός άξονας η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου
Χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση
«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, προκειμένου να απελευθερωθούν οι επιχειρηματικές δυνάμεις που είναι σήμερα εγκλωβισμένες», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δίκαιου είναι βασικός άξονας στη συζήτηση που διενεργείται για τα κόκκινα δάνεια, πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση, με σαφή οδικό χάρτη, με μειώσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, περικοπές του ενεργειακού κόστους, μείωση του φορολογικού βάρους και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς και να αλλάξει το Πτωχευτικό Δίκαιο προκειμένου να μην εγκλωβίζεται ο επιχειρηματίας.
«Προσέλκυση κεφαλαίων και απελευθέρωση δέσμιων επιχειρηματικών κεφαλαίων» είναι ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Δένδιας και σε ερώτηση επιχειρηματία για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, ανέφερε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους του εξαγωγέα κατά 50% και επενδύσεις στις υποδομές.
Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι παραδεκτή η βία «και σκηνές όπως αυτές που διαδραματίστηκαν στην Ερμού την περασμένη Κυριακή, δεν τιμούν τη χώρα».
Επανέλαβε ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και θα προσμετρηθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου σε λίγους μήνες, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το μέτρο θα πάει καλά και ότι θα πραγματοποιήσει μελέτη για την αποτελεσματικότητα του τον Μάρτιο του 2015 η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης