Interamerican: Πλασματική η μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα

Interamerican: Πλασματική η μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση σε θανάτους στην Ευρώπη
Πλασματική επί της ουσίας χαρακτήρισε τη μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα ο Ιαβέρης, κατά την εκδήλωση που οργάνωσε η INTERAMERICAN στις 5 Ιουλίου στο Car Point, το πρότυπο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Αυτοκινήτων της εταιρείας στην Αθήνα, τονίζοντας ότι αντί προόδου στην οδική συμπεριφορά παρατηρείται χειροτέρευση, λόγω του εκνευρισμού και της εκρηκτικής επιθετικότητας στους δρόμους, που τροφοδοτεί η πίεση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.
Ήταν ένα σεμινάριο για την προαγωγή της ευαισθησίας και την ανάπτυξη της κυκλοφοριακής αγωγής, που η INTERAMERICAN πραγματοποιεί τακτικά στο πλαίσιο της πολυετούς εκστρατείας της για την οδική ασφάλεια, με στοχευμένους απολήπτες των μηνυμάτων στη συγκεκριμένη εκδήλωση ασφαλισμένους της, πελάτες των Δικτύων Πωλήσεων στην Αττική.
Η εταιρεία διαθέτει τη μακρά εμπειρία μιάς πολύπλευρης διαχείρισης ζημιών από τροχαία δυστυχήματα, έχοντας σήμερα πλήρη εικόνα στοιχείων προς αξιολόγηση, δεδομένης της καθετοποίησης των διαχειριστικών ενεργειών της από την καταγραφή και τις άμεσες ενέργειες υποστήριξης –με οδική και άμεση ιατρική βοήθεια- μέχρι την αποζημίωση κάθε περιστατικού. Χαρακτηριστικά, κατά το 2013 αναγγέλθηκαν στην INTERAMERICAN 47 θάνατοι από τροχαία και η εταιρεία αποζημίωσε με 66,2 εκατ. ευρώ 52.402 περιπτώσεις.
Το θέμα του σεμιναρίου ήταν εστιασμένο στις συμπεριφορές οδηγών και πεζών και όχι στις τεχνικές παραμέτρους πρόκλησης των δυστυχημάτων. Τα σεμινάρια της INTERAMERICAN με τον Ιαβέρη, που οργανώνονται σε αστικά κέντρα της επικράτειας, στοχεύουν στην κατ’ εξακολούθηση εκπαίδευση των πολιτών και χαρακτηρίζονται από τη μεθοδική ανάδειξη της πραγματικότητας με επικοινωνιακή “σκληρότητα» (επιχειρηματολογία, οπτικοακουστικό υλικό), ώστε να προκαλείται το συναίσθημα και η συνείδηση των συμμετεχόντων. Η εκστρατεία, με οργανωμένο σχέδιο μετρά 12 χρόνια καλύπτοντας κοινό της τάξεως των 35 χιλιάδων πολιτών περίπου σε ετήσια βάση, το οποίο προσλαμβάνει άμεσα η έμμεσα μηνύματα από τα σεμινάρια, τη συμμετοχή σε πρακτικές αντιμετώπισης οδικών κινδύνων και από επικοινωνιακό υλικό πληροφοριών.
Η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής της ΕΕ, κατέγραψε κατά το 2013 συνολικά 81 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, αριθμός που την κατατάσσει 6η σε θανάτους στην Ευρώπη. Με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά μέσο όρο από το 2000 έως και το 2013 χάνονται στους δρόμους 1.460 ζωές, με τα τροχαία δυστυχήματα να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες κάτω των 40 ετών, ενώ παρά τη σταδιακή μείωση, παρατηρείται αύξηση θανάτων κατά τα τελευταία έτη δικυκλιστών και βρεφών. Πέρα από την παιδεία, στην οποία αποσκοπεί και η εκστρατεία της INTERAMERICAN, σε σχετική έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου επισημαίνεται η ανάγκη της εντονότερης και αυστηρότερης αστυνόμευσης με παρακολούθηση επιδόσεων σε τοπικό επίπεδο, η βελτίωση των οδικών υποδομών, οι σχετικές πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κίνητρα για σύγχρονο εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας (κράνη, παιδικά καθίσματα κ.λπ.) και η προστασία και διευκόλυνση για ασφαλή κίνηση στους δρόμους ατόμων που είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε κινδύνους (ποδηλάτες, μαθητές, ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ).
«Κοινωνική υπευθυνότητα για την INTERAMERICAN και στην αντιμετώπιση κινδύνων, σημαίνει ανάληψη πρωτοβουλιών με διάρκεια, αξιοποίηση της εταιρικής τεχνογνωσίας στα συναφή θέματα ασφάλισης και βοήθειας, καθώς και αξιολόγηση του αποτελέσματος» υπογραμμίζει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός των ενεργειών της εταιρείας βασίζεται σε σειρά «συγκοινωνούντων δοχείων» με κοινό παρονομαστή προσδοκιών τον πολιτισμό. «Ειδικότερα στους δρόμους, ο πολιτισμός σώζει ζωές» παρατηρεί το στέλεχος της εταιρείας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι κυκλοφορούν ανασφάλιστα περί τις 800 χιλιάδες οχήματα, ενώ υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια αυτά που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, εγκυμονώντας επιπλέον κινδύνους με την κυκλοφορία τους.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS