Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα NPLs στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια και τρόικας - «Λύση, δίχως να επιβαρυνθούν οι τράπεζες» επιζητά το υπουργείο Ανάπτυξης

Τα NPLs στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια και τρόικας - «Λύση, δίχως να επιβαρυνθούν οι τράπεζες» επιζητά το υπουργείο Ανάπτυξης
Oλοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές της τρόικα με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας
(upd3)Τις πιθανές λύσεις στο φλέγον ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξέτασαν οι εκπρόσωποι της τρόικα, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξη, Νίκο Δένδια.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με το νέο υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανές λύσεις στο ζήτημα των NPLs.
Στον απόηχο της συνάντησης, κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης διαμήνυσε πως «εμείς θα βρούμε τη λύση, δεν μας λένε κάντε το ένα ή το άλλο, θεωρούν ότι είμαστε αρκετά νοήμονες και η όποια λύση να είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για να μη "στουκάρουμε" τις τράπεζές μας και κινδυνεύσουν οι καταθέσεις».
«Το θέμα δεν αποτελεί ακόμη προαπαιτούμενο, η τρόικα δεν θέτει όρους και χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπισή του, έχει την άποψη ωστόσο ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες και αποτελεσματικές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε και το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων. Επίσης, η τρόικα ενημερώθηκε για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων και για τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι δαπάνες στο χώρο της υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη - τρόικας
Το ζήτημα της παρακολούθησης των δαπανών στον χώρο της υγείας αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις δαπάνες που αφορούν, στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών (σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ), στις εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να τηρείται ο προϋπολογισμός του, και στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα
Το θέμα της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μετατέθηκε για τις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη από διεθνές ινστιτούτο για την καταγραφή των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν εκ νέου την αύξηση στην κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς η κατανάλωσή τους είναι τώρα στο 18%- 20% του συνόλου, ενώ θεωρείται ανέφικτος ο στόχος που έχει τεθεί για ποσοστό 60% έως το τέλος του έτους.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Υγείας ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι συζητήθηκαν τα οικονομικά της υγείας, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με κυρίαρχο από ελληνικής πλευράς να είναι «η τήρηση του προϋπολογισμού υγείας, χωρίς να διαλύεται το σύστημα περίθαλψης».

Για τα εργασιακά συζήτησαν Βρούτσης - τρόικα
Οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν νωρίτερα και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

(Πρώτη ενημέρωση: 10:31, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης