Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέταρτη ημέρα «σφυροκοπήματος» της Γάζας - Άνω των 100 οι νεκροί - Άκαρπες οι εκκλήσεις των ΗΠΑ προς το Ισραήλ

Τέταρτη ημέρα «σφυροκοπήματος» της Γάζας - Άνω των 100 οι νεκροί - Άκαρπες οι εκκλήσεις των ΗΠΑ προς το Ισραήλ
Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι και ένα τραυματίας Ισραηλινός ο σημερινός απολογισμός
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 100!
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και σήμερα, καθώς ισραηλινές ρουκέτες έπληξαν τις βόρειες συνοικίες των παλαιστινιακών περιεχών.
Στα πυρά ανταπάντησε και η Hamas, με τις αντι-αεροπορικές σειρήνες να ηχούν σε όλο τη χώρα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η παλαιστινιακή οργάνωση εκτόξευσε περίπου 500 ρουκέτες, εκ των οποίων οι τρεις έπληξαν το Tel Aviv. Μάλιστα, από τις παλαιστινιακές επιθέσεις καταγράφηκε και ο πρώτος τραυματισμός Ισραηλινού πολίτη. Παράλληλα, η Hamas απείλησε πως θα πλήξει το διεθνές αεροδρόμιο του Tel Aviv, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στις αρχές.
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, B. Obama σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, κατέστησε αναγκαία την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Hamas. «Οι ΗΠΑ παραμένουν υπέρ της διατήρησης της εκεχειρίας, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί το 2012» αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki-moon υποστήριξε παράλληλα, πως η κατάπαυση των πυρών είναι πιο επείγουσα από ποτέ, ενώ ο V. Putin κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.
Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης