Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο στόχος απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων υπερκαλύφθηκε κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2014

Ο στόχος απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων υπερκαλύφθηκε κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2014
Συνολικά απορροφήθηκαν 1,4 δισ. ευρώ
Ξεπεράστηκε κατά 40% ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Συγκεκριμένα, από το μνημόνιο είχε οριστεί ως στόχος η απορρόφηση 1 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, στόχος που επιτεύχθηκε κατά 140%, καθώς το ποσό άγγιξε το 1,4 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από το δεύτερο εξάμηνο του 2012, έως σήμερα, διαρκώς συντελείται υπέρβαση του στόχου, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 3η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ενωμένης Ευρώπης σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, ενώ τον Ιούνιο του 2012 βρισκόταν, μόλις, στην 18η.
«Η ολοκλήρωση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ καθώς και η έγκαιρη προετοιμασία και έγκριση από την ΕΕ του νέου προγράμματος θα επιτρέψουν τη μετάβαση από την παλιά στη νέα προγραμματική περίοδο χωρίς κενά και καθυστερήσεις.
Ήδη όπως είναι γνωστό το ελληνικό πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. και εκκρεμεί η έγκριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης