Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανελέητο το «σφυροκόπημα» στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 81 ο αριθμός των νεκρών - Αδιάλλακτο το Ισραήλ

Ανελέητο το «σφυροκόπημα» στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 81 ο αριθμός των νεκρών - Αδιάλλακτο το Ισραήλ
Toυλάχιστον 10 παιδιά μεταξύ των θυμάτων
Δίχως έλεος συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 81.
Οι αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, οι οποίες εξελίσσονται για τρίτο 24ωρο, έχουν στοιχήσει τη ζωή τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιων, εκ των οποίων τα 2/3 άμαχοι. Παράλληλα, το Ισραήλ δηλώνει αμετακίνητο ως προς τις επιθέσεις, ενώ καθιστά εξαιρετικά πιθανό και το ενδεχόμενο της χερσαίας επέμβασης. Άλλωστε, εκτός της χθεσινής επιστράτευσης 40.000 στρατιωτών, σήμερα το Ισραήλ μετακίνησε 20.000 στρατιώτες στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.
«Δεν ξέρουμε εάν η κατάσταση θα οδηγήσει σε χερσαία εισβολή» διαμήνυσε ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. «Λαμβάνουμε ωστόσο, όλες τις απαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, χθες, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός διέτεινε πως «δεν θα σταματήσουμε, έως ότου εξολοθρεύσουμε τελείως την Hamas».
Σήμερα, Πέμπτη, το Ισραήλ έπληξε ακόμη 100 στόχους της Hamas, εκτοξεύοντας 50 ρουκέτες.
Την ίδια ώρα, η επίσημη Παλαιστινιακή Αρχή καταγγέλλει την Ιερουσαλήμ για αδιαλλαξία, καθώς αρνείται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας.
Εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου απεύθυνε έκκληση αυτοσυγκράτησης, καλώντας το Ισραήλ να σταματήσει το «σφυροκόπημα» της Γάζας. Εκ μέρους του ΟΗΕ, ο γ.γ. Ban Ki-moon προανήγγειλε την ανάληψη σειράς δράσεων για την επίτευξη εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης