Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Σταθεροί εταίροι της Ελλάδας οι EFSF και ΕSM - Xαρδούβελης: Όφελος 3.000 ευρώ ετησίως για κάθε νοικοκυριό από τα δάνεια

Regling: Σταθεροί εταίροι της Ελλάδας οι EFSF και ΕSM - Xαρδούβελης: Όφελος 3.000 ευρώ ετησίως για κάθε νοικοκυριό από τα δάνεια
Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να διαπραγματευτώ, αλλά για να ενημερωθώ...
«Μακροχρόνιους και σταθερούς εταίρους της Ελλάδας» χαρακτήρισε τους μηχανισμούς EFSF και ΕSM ο επικεφαλής τους, Klaus Regling.
Oι δύο μηχανισμοί αποτελούν «μακροχρόνιους και σταθερούς εταίρους» της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης ωρίμανσης των δανείων, ανέφερε ο Regling, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.
Ο Regling γνωστοποίησε πως «συνολικά έχουν χορηγηθεί 141 δισ. ευρώ», διαμηνύοντας πως τα χαμηλότερα επιτόκια σε συνδυασμό με τις μεγάλες λήξεις αντιστοιχούν σε κέρδος 8,5 δισ. ευρώ.
«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να διαπραγματευτώ, αλλά για να ενημερωθώ», έσπευσε να διευκρινίσει.
Στη συνέχεια ο Regling έδωσε εύσημα στην Αθήνα για τις μέχρι στιγμής προσπάθειες, αναγνώρισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και εξέφρασε την πεποίθηση πως αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Γκίκας Χαρδούβελης: Για ένα ελληνικό νοικοκυριό το όφελος, σε ετήσια βάση, από τα δάνεια του EFSF είναι περίπου 3.000 ευρώ
Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχομαι στην Ελλάδα τον Klaus Regling, ο οποίος είναι  επικεφαλής του EFSF και του ESM, δύο πολύ σημαντικών μηχανισμών για την ευρωπαϊκή οικονομική σταθερότητα.  
Η ίδρυση του EFSF, το 2010, και του ESM, το 2012, έχει σκοπό να προσφέρει ένα δίχτυ προστασίας στις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά σε συνθήκες κρίσης όπως η σημερινή.  Δεδομένου ότι ορισμένες φορές οι σύγχρονες οικονομίες εμφανίζουν μεταπτώσεις, η ύπαρξη αξιόπιστων μηχανισμών προστασίας είναι μεγάλης σημασίας για την εξασφάλιση της σταθερότητας.  
Το EFSF έχει ενισχύσει πολύ σημαντικά την Ελλάδα. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά. Πάνω από το 60% της βοήθειας που έχει προσφέρει το  EFSF σε χώρες της Ευρώπης έχει έρθει στην Ελλάδα. Για ένα ελληνικό νοικοκυριό το όφελος,  σε ετήσια βάση, είναι περίπου 3.000 ευρώ. Με το να δανείζεται κανείς από το EFSF αντί να δανείζεται στην αγορά γλιτώνει το νοικοκυριό 3.000 ευρώ το χρόνο. Απίστευτο νούμερο.
Η βοήθεια αυτή του EFSF δείχνει ότι πραγματικά η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δουλεύει, ότι όλοι πιστεύουμε στο εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης. Εμείς ως Έλληνες πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία μας  και πιστεύουμε ότι από την πλευρά τους και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα κάνουν το χρέος τους.
Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα φτιάξουμε μια ενωμένη Ευρώπη. Δουλεύουμε, όπως ξέρετε, για την τραπεζική ενοποίηση. Στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας κάναμε γι αυτό πάρα πολλά. Η προσπάθεια συνεχίζεται και τελικά θα φτιάξουμε το «όνειρο» της Ενωμένης Ευρώπης, που θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Εμείς ως Έλληνες που ζήσαμε την κρίση θα έχουμε την ευτυχία στο μέλλον να δούμε αυτό το «όνειρο» να γίνει πραγματικότητα. Ενωμένη Ευρώπη, ενωμένοι λαοί που δείχνουν την αλληλεγγύη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης