Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανείπωτη τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 53 νεκροί και 500 τραυματίες - Αρνείται την εκεχειρία το Ισραήλ

Ανείπωτη τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 53 νεκροί και 500 τραυματίες - Αρνείται την εκεχειρία το Ισραήλ
Περίπου 160 ρουκέτες έχει εκτοξεύσει η παλαιστινιακή οργάνωση - Άφαντη η διεθνής κοινότητα
(upd3)Δίχως έλεος συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 53 και των τραυματιών τους 500.
Μόνο σήμερα – δεύτερο 24ωρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων - έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και 11 ανήλικοι.
Συνολικά, το Ισραήλ έχει πλήξει περισσότερες από 550 θέσεις της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι επιθέσεις εξαπολύονται είτε δια αέρος είτε δια θαλάσσης.
Η Hamas από την πλευρά της, έχει εκτοξεύσει περίπου 160 ρουκέτες, με τις αντιαεροπορικές σειρήνες να ηχούν σε όλο το νότιο Ισραήλ.
Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος κάποιου ισραηλινού πολίτη.
«Οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν και θα συνεχιστούν, έως ότου αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή» διαμήνυσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu.
Παράλληλα, κατέστησε αρκετά πιθανή την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης, εάν η Hamas δεν σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών. 
«Τους προειδοποιούμε» κατέληξε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, η επίσημη Παλαιστινιακή Αρχή καταγγέλλει το Ισραήλ για απροθυμία διαπραγματεύσεων, καθώς όπως επισημαίνει, αρνείται να συνδράμει στην προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας.

Άφαντη η διεθνής κοινότητα

Προς το παρόν η διεθνής κοινότητα και οι ΗΠΑ παραμένουν αμέτοχες.
Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση, η οποία το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι απούσα.
Το σφυροκόπημα της Γάζας από τους Ισραηλινούς, προφανώς δεν συγκινεί τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεν έχει καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων.
Ωστόσο το προηγούμενο διάστημα, υπήρξε ιδιαίτερα…ευαίσθητος, όσον αφορά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τη Συρία.
Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. ο Ευ. Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε καταδικάσει την εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση, στηρίζοντας την ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου.
Επίσης έχει καταφερθεί κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Κατανοούμε ότι δεδομένης της σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, δεν μπορεί να επιδείξει ανάλογη ευαισθησία για τη Λωρίδα της Γάζας...

Τι μετέδιδε, το bankingnews.gr

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές εναντίον της Χαμάς χθες, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και χερσαία επιχείρηση.
Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν ήταν δύο σπίτια στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς και γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς", πρόσθεσε ο στρατηγός Μότι Αλμοζ.
"Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες", τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.
Άλλος εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χθες την ανάκληση 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο της προετοιμασίας πιθανής χερσαίας επιχείρησης.
Ενισχύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Γάζα, όπου ήταν ορατά στρατεύματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Χθες η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ, αντιδρώντας στην ισραηλινή "Οperation Protective Edge" εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 28 μελών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης