Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τη μεταφορά των 25 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης στον ESM και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα συζητήσουν Regling (ESM) – Στουρνάρας (ΤτΕ)

Τη μεταφορά των 25 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης στον ESM και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα συζητήσουν Regling (ESM) – Στουρνάρας (ΤτΕ)
Η «πόρτα» για ένα τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα είναι ανοιχτή…
Την «πόρτα» για ένα τρίτο δάνειο προς τη χώρα μας άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Klaus Regling, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν ξέρει το κατά πόσο… το χρειάζεται η ελληνική οικονομία.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα κεφάλαια που έχει αντλήσει η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό φτάνουν τα 140 δισ. ευρώ και έχει να λάβει ακόμη επιπλέον 2,8 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Πέμπτη 10 Ιουλίου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του ESM, όταν και θα συζητήσουν δύο κρίσιμα ζητήματα: τη μεταφορά στον ESM χρέους 25 δισ. ευρώ, ποσό με το οποίο το ΤΧΣ χρηματοδότησε τα κεφάλαια των 4 συστημικών τραπεζών και το θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους ενόψει και της επίσημης έναρξης των συνομιλιών το προσεχές Φθινόπωρο.
Τέλος, υπενθυμίζεται εδώ ότι Regling θα πραγματοποιήσει διάλεξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα “Overcoming the Euro Crisis”, την οποία θα προλογίσει ο κ.Στουρνάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης