Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας - Αναμένεται στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ - Αμέτοχες οι ΗΠΑ

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας - Αναμένεται στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ - Αμέτοχες οι ΗΠΑ
Τουλάχιστον 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τις τελευταίες ώρες
Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνεται τις τελευταίες ημέρας, με το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης να καθίσταται εξαιρετικά πιθανό.
Ειδικότερα, μετά την ανταλλαγή - τουλάχιστον 100 ρουκετών - μεταξύ Hamas και Ισραήλ αλλά και το θανάσιμο τραυματισμό περίπου 14 Παλαιστινίων, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέστησε εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης. Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας έκανε λόγο για χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων. «Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους θανάτους, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ρουκέτες και άλλες τέτοιες ενέργειες. Πρέπει να τους σταματήσουμε» υπογράμμισε παράλληλα, ο Πρόεδρος της χώρας.
Σημειώνεται πως η ένταση κλιμακώθηκε έπειτα από το θανάσιμο τραυματισμό τριών ανήλικων Ισραηλινών από την εκτόξευση πυραύλων της Hamas. «Προειδοποιήσαμε τις δυνάμεις κατοχής να μην συνεχίσουν να κλιμακώνουν την ένταση και να στοχοποιούν πολιτικές εγκαταστάσεις. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψουμε να ξεπεραστεί» υποστηρίζει εκ μέρους της, η Hamas.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, M. Abbas κάλεσε το Ισραήλ να αναστείλει τις επιθέσεις προς την Παλαιστίνη.
Μόνο σήμερα το Ισραήλ έπληξε 150 στόχους της Hamas, ενώ παράλληλα, επιστράτευσε περίπου 40.000 στρατιώτες, με την ισραηλινή επέμβαση να επίκειται τις επόμενες ώρες.
Πάντως, μέχρι στιγμής η διεθνής κοινότητα παραμένει αμέτοχη, με τις ΗΠΑ να αρνούνται να στηρίξουν αλλά και να καταδικάσουν τις κινήσεις του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης