Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στη Φρανκφούρτη - Τριήμερο επαφών μεταξύ ΕΚΤ και διοικήσεων των 128 τραπεζών που συμμετέχουν στα stress tests

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στη Φρανκφούρτη - Τριήμερο επαφών μεταξύ ΕΚΤ και διοικήσεων των 128 τραπεζών που συμμετέχουν στα stress tests
H ΕΚΤ επιθυμεί να προετοιμάσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες για τα αποτελέσματα των stress tests
Ένα κρίσιμο τριήμερο επαφών και συναντήσεων ξεκινά σήμερα στη Φρανκφούρτη μεταξύ των διοικήσεων 128 τραπεζών της Ευρωζώνης και των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είναι υπεύθυνοι για την αναλυτική αξιολόγησή τους.
Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, καθώς η εξέταση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review, AQR) των 128 τραπεζών ολοκληρώνεται τον Ιούλιο, η ΕΚΤ επιθυμεί να τις προετοιμάζει για τα αποτελέσματα των stress tests.
Τα αποτελέσματα των πανευρωπαϊκών stress tests αναμένεται να δημοσιοποιηθούν κοντά στα μέσα του Οκτωβρίου του 2014.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με έτερο δημοσίευμα - των Financial Times αυτή τη φορά - οι ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να πουλήσουν φέτος μη επιθυμητά δάνεια των χαρτοφυλακίων τους ύψους έως και 100 δισ. ευρώ, ενόψει των stress tests.
Mέχρι στιγμής φέρεται να έχουν ολοκληρωθεί πωλήσεις δανείων ύψους 83 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η διεθνής ελεγκτική εταιρεία PwC.
Το μεγαλύτερο τμήμα των πωλήσεων που έχουν ολοκληρωθεί φέτος αφορά σε ιρλανδικά δάνεια για την αξιοποίηση ακινήτων, καθώς και γερμανικά και ισπανικά χαρτοφυλάκια δανείων, στα οποία τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα εμπορικά ακίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης